Compromís per Sant Joan defén i ha defensat sempre una gestió política responsable, racional i sostenible per aconseguir una millor qualitat de vida de les persones, en un espai habitable que respecte el medi ambient i el patrimoni, que pose les necessitats bàsiques de les persones i que evite el malbaratament econòmic i energètic.

És per això que, tal com apuntàvem al programa electoral -amb el qual vam obtenir la confiança dels santjoaners i santjoaneres-, tenim un compromís amb el nostre municipi en relació al medi ambient. I aquest compromís es plasma, en gran manera, en un programa d’actuació anomenat “+Sostenible, +Sant Joan”, que la Regidoria de Medi Ambient, dirigida pel nostre regidor Sergio Agueitos, ha presentat aquest mes per tal de complir amb les responsabilitats de l’Ajuntament en matèria de reducció d’emissions de CO2 i contribuir a una societat sostenible.

La campanya posa en relleu el concepte de benestar fixant objectius encaminats a millorar la vida de la gent i a conscienciar a la ciutadania en hàbits de vida saludables i sostenibles. Aprofundir en la sostenibilitat és aprofundir en la millora de la qualitat de vida, en aquest benestar. Per tant, fer més sostenible el nostre municipi és fer més Sant Joan.

Sergio Agueitos veu de summa importància complir amb els compromisos en millores en la salut, l’educació, el transport sostenible, l’eficiència energètica o el respecte de l’entorn. Per açò, el pressupost destinat s’ha multiplicat x3 pel que fa a anys anteriors.

Així mateix, aquest propòsit de millores mediambientals ve acompanyat pel compromís adquirit en 2010 amb el Pacte dels Alcaldes, projecte europeu que consisteix en la lluita contra el canvi climàtic mitjançant una major eficiència energètica i l’ús d’energies netes. A través d’aquest programa, Sant Joan està compromés a reduir les emissions de C02 en un 20%, per a l’any 2020, com a resultat d’augmentar en un 20% l’eficiència energètica i cobrir un 20% de la demanda energètica amb energies renovables.

Per aconseguir els objectius, s’ha impulsat aquest projecte que permet anar, tant a curt com a llarg termini, millorant les condicions mediambientals actuals, col·laborant de forma transversal amb aquelles regidories implicades a treballar en la millora del nostre entorn.

Entre les accions més destacades, es troben els programes educatius destinats a les i els alumnes dels centres escolars del municipi, les mesures d’estalvi i bona gestió en les institucions, l’estudi de la peatonalització de carrers del centre històric i la potenciació dels carrils bici, el consum d’energies renovables, els models alternatius de gestió de residus o el programa “Llars verdes” -que cerca l’eficiència energètica en les cases per evitar el malbaratament i obtenir un estalvi en les economies domèstiques-.
Medio Ambiente cartel A3