PyCSA, una aposta de futur

A l’arribada de l’actual equip de Govern, Personas y Ciudad SA es trobava en una situació molt deli. Des de l’any 2010 fins el 2015 l’empresa ha tingut pèrdues de vora 750.000 euros (una mitja de 150.000€/any i uns diners que al cap i a la fi són de tots els santjoaners i les santjoaneres). La inactivitat i la falta d’un projecte per a l’empresa propietat de l’Ajuntament, sumat a la falta de responsabilitat dels gestors públics anteriors, havien convertit PyCSA en una nau a la deriva, sobredimensionada i condemnada a desaparèixer. Concretament, i a pesar de les pèrdues constants, a dia 1 de juliol de 2015 hi havia un gerent, un director contable, un assessor legal, tres administratius, un consultor legal extern i una gestoria fiscal i laboral, també externa.

És per això que, si volíem assegurar l’existència d’una empresa pública que donava serveis tan necessaris com el Servei d’Atenció a Domicili, calia repensar-la des del punt de vista dels seus objectius i també readaptar les seues dimensions a les necessitats reals actuals.

La primera mesura que va prendre este equip de govern va ser la de reorientar l’activitat de l’empresa cap a la gestió de serveis públics, deixant enrere la principal font d’ingressos tradicional de PyCSA: la construcció y gestió urbanística; que la feia dependre del cicle econòmic i, per tant, l’abocava inevitablement a la insostenibilitat econòmica.

PYCSA

El segon pas ha sigut més dur, però necessari per tal de salvar l’empresa i mantenir i potenciar serveis de gran interès i rendibilitat social. L’ajust consistia en una reducció de despeses externes, salaris i dedicació dels treballadors. Este ajust ha sigut, a més, una decisió consensuada políticament (Compromís, Esquerra Unida, Decido i independents), que va tindre el recolzament de Ciudadanos en el Consell de la societat.

Un acord que complix amb un dels compromisos del pacte de governabilitat. Un acord que, lluny de l’immobilisme dels anteriors alcaldes, ha pres mesures valentes que ens permetrà donar-li un futur a la nostra societat pública, convertint-la en una gran prestadora de serveis municipals. Oblidem-nos de l’activitat urbanística com a motor econòmic municipal i dediquem el nostre esforç a aconseguir que aquesta empresa, dirigida i gestionada per grans professionals, es dedique a fer petites coses que milloren la vida dels santjoaners.

Prompte, un servei d’habitatge social i mediació hipotecaria que, encomanat pel ajuntament i gestionat per Pycsa, buscarà habitatges lliures per a llogar-los a preus inferiors al mercat i ofertarà un servei de mediació hipotecària i ajuda als desnonats, entre altres activitats.

També volem encomanar-li la prestació de serveis privatitzats, com es la neteja dels locals municipals (que en l’actualitat té moltes deficiències), els serveis de parcs i jardins, serveis de publicitat i propaganda, activitats de serveis festers, etc. Aquestes activitats poden suposar un gran estalvi econòmic per a l’ajuntament i una millora per als ciutadans de Sant Joan, sempre i quan es gestionen correctament. Aconseguir-ho és la nostra tasca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *