Compromís ha tret a la llum les xifres del saqueig de la trama corrupta que va convertir el que havien de ser espais per a educar en espais per a robar.

CIEGSA ha sigut una ferramenta de desviament sistemàtic de diners segons s’està investigant als Tribunals, amb sobrecostos que ascendeixen a més de mil milions d’euros en la construcció d’escoles. L’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives -en lloc de fer-ho a través de la Conselleria d’Educació- ha utilitzat l’educació per enriquir-se i s’està convertint en un dels casos de corrupció més greus que hem patit.

A Sant Joan, el saqueig ha arribat quasi als 900.000€, és a dir, més un 18% de sobrecostos que involucren la construcció del nou institut Lloixa i l’ampliació de Rajoletes. En la ciutat d’Alacant, la construcció de centres educatius per l’empresa pública ha suposat per a les arques públiques un sobrecost de 19 milions d’euros. I en la comarca de l’Alacantí, per la seua banda, han arribat als 29 milions. Les dades analitzades van des de 2001 fins a 2012.

ciegsaSJASegons un informe de la Intervenció de la Generalitat, es van malbaratar més de mil milions d’euros de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partit Popular.