El cas CIEGSA esguita a Sant Joan

Compromís ha tret a la llum les xifres del saqueig de la trama corrupta que va convertir el que havien de ser espais per a educar en espais per a robar.

CIEGSA ha sigut una ferramenta de desviament sistemàtic de diners segons s’està investigant als Tribunals, amb sobrecostos que ascendeixen a més de mil milions d’euros en la construcció d’escoles. L’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives -en lloc de fer-ho a través de la Conselleria d’Educació- ha utilitzat l’educació per enriquir-se i s’està convertint en un dels casos de corrupció més greus que hem patit.

A Sant Joan, el saqueig ha arribat quasi als 900.000€, és a dir, més un 18% de sobrecostos que involucren la construcció del nou institut Lloixa i l’ampliació de Rajoletes. En la ciutat d’Alacant, la construcció de centres educatius per l’empresa pública ha suposat per a les arques públiques un sobrecost de 19 milions d’euros. I en la comarca de l’Alacantí, per la seua banda, han arribat als 29 milions. Les dades analitzades van des de 2001 fins a 2012.

ciegsaSJASegons un informe de la Intervenció de la Generalitat, es van malbaratar més de mil milions d’euros de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partit Popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *