La Regidoria de Política Lingüística liderada per la nostra companya Alba Lledó, posa en marxa un programa anomenat “Trau la llengua”, que té com a objectiu oferir als santjoaners i santjoaneres espais de comunicació per l’aprenentatge del valencià i impulsar la tasca de normalització de la nostra llengua al municipi.

Una de les principals activitats és el Voluntariat pel Valencià, un programa de participació lingüística de l‘Escola Valenciana amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que posa en contacte voluntaris que volen practicar el valencià a través d’experiències comunicatives. El projecte té com a objectiu general fomentar l’ús entre els veïns i veïnes independentment de la seua nacionalitat o procedència, oferint situacions de comunicació i conversa per a llançar-se a parlar en valencià o reforçar l’aprenentatge de la llengua.

A més de potenciar l’aprenentatge, es pretén ampliar i renovar l’oferta d’activitats culturals i d’oci que es portaran a terme durant les deu setmanes que dura el voluntariat. Així mateix, el programa es compon de tres trobades principals: la primera es farà el 14 del mateix mes, la segona a mitjan maig i la tercera, la segona setmana de juny.

Per altra banda, Alba Lledó ha impulsat un curs gratuït del superior de valencià a través de La Cívica (Associació per la Normalització del Valencià). Aquest curs se suma a l’oferta existent de cursos que des d’Educació es van posar en marxa a principi de l’any lectiu. L’oferiment del superior permet completar els nivells que fins al moment s’estaven donant per aprendre la llengua valenciana al municipi.

Lledó insisteix en la importància d’impulsar aquestes iniciatives que treballen per la normalització del valencià oferint formació i activitats que faciliten el seu aprenentatge, posant a disposició dels santjoaners i santjoaneres els recursos necessaris per a fomentar el seu ús en tots els àmbits de la nostra societat. A l’Ajuntament, per exemple, ja s’ha començat a posar en valor la llengua posant-la com a principal a la pàgina web, tenint el seu espai a les publicacions de les xarxes socials o en la cartelleria que ix de la institució santjoanera.

trau la teua llengua 72

2016-02 Voluntariat Valencià