Sant Joan commemora el Dia Internacional de la Dona amb una sèrie d’actuacions que tenen com a objectiu la visibilització de la lluita dels drets de la dona.

L’acte principal ha tingut lloc este cap de setmana en l’Auditori Antonio Gil, on multitud de persones assistien per recolzar la tasca per la igualtat entre homes i dones. La celebració, organitzada per la Regidoria d’Igualtat, comptava amb la col·laboració de la reina de festes de Sant Joan. Carmen Terol introduïa l’acte donant la benvinguda als assistents seguit d’un discurs que reclamava la importància del paper de la dona en la societat actual. Després de la seua intervenció va entrar a escena Luddie, una jove artista que va delectar als assistents amb versions de grups coneguts amb lletres de tall feminista.

2016-02 Dia de la dona genèricLa nostra regidora d’Igualtat, Alba Lledó, volia reconéixer la labor de diferents col·lectius de Sant Joan que visibilitzen la figura de la dona en el municipi en àrees molt diverses com l’esport, l’activisme juvenil o l’àmbit laboral, englobant d’esta manera a diferents generacions d’homes i dones. Per a això, es va comptar amb la participació d’associacions amb els quals es volia donar valor al teixit associatiu del municipi com a motor d’impuls de la igualtat en tots els àmbits. L’Associació d’ames de casa va ser l’encarregada del reconeixement a l’Assemblea Feminista de Sant Joan, al Club Esportiu Dones Sant Joan i a les treballadores de la neteja dels edificis púlics del municipi. El Consell de la Joventut, per la seua banda, feia partícip a tots els assistents en un “minut de soroll” per a canviar el silenci de la violència masclista per veus que lluiten contra este mal social.

Des del passat 3 de març, Sant Joan oferix un programa d’activitats per a commemorar el Dia de la Dona. Xarrades com “Ser dóna al Sud”, que acosta el testimoni de dones i organitzacions que treballen pels seus drets i el de les seues comunitats i municipis, van destinades a la sensibilització de la participació de la dona junt amb l’home en el camp del treball i a la reivindicació del dret a un desenvolupamen íntegre com a persona i com a membre de la societat en general sense consideracions de gènere.

Així mateix, Lledó ha reunit al matí del 8 de març tant a la corporació municipal com a veïns i veïns en un acte públic amb una lectura institucional, reivindicant el paper de la dona, posant de manifest la lluita per la igualtat i l’eradicació dels valors masclistes tan arrelats en la nostra societat.

02 dona