El nostre grup municipal anima a Albero a centrar-se

No deixa de sorprendre’ns l’actitud que ha pres l’alcalde de Sant Joan davant la nostra sol·licitud pública de convocar una reunió de PYCSA, després de mesos i mesos de peticions ignorades. Així i tot, davant la seua falta de diligència, ha intentat posar el focus en el nostre portaveu, Llorenç Román.

En primer lloc, ens alegra que Albero haja reaccionat tan ràpidament davant la nostra petició i haja aprofitat per a presentar els pressupostos de l’empresa pública, cosa que demostra la facilitat de complir amb les seues obligacions. Però no deixa de ser contradictori que es faça amb l’excusa que el regidor d’Hisenda presente els seus, quan els pressupostos municipals no poden aprovar-se sense tenir primer els de PYCSA.

Els pressupostos de l’entitat havien d’haver sigut aprovats pel Consell el 15 d’octubre, però ha sigut ara quan per fi els ha presentat, provocant així un retard que ha generat que els municipals estiguen encara sense aprovar. Però lluny de tenir un paper concorde davant esta situació, sembla que és preferible dedicar-se a tirar pilotes fóra i eludir responsabilitats.

No fa falta recordar qui porta demanant que es reunisca el Consell de PYCSA per tractar este tipus de qüestions i qui fa mesos que està esquivant-nos. Compromís sempre ha mostrat interés per sortir de la paràlisi en la qual estava sumida PYCSA i denunciar l’incompliment sistemàtic dels acords del Consell a causa de l’abandonament i desinterés del seu president, Jaime Albero, a qui li sembla més convenient desviar l’atenció que responsabilitzar-se de les seues funcions.

El cúmul d’ocurrències continuades al que estem acostumats no ens està portant a bon port, perquè protagonitzar titulars no canvia la realitat. En 2016, Jaime afirmava que l’empresa anava a tenir pèrdues mínimes. Ara fins i tot assegura que l’empresa municipal preveu beneficis en 2017 quan coneix de sobra que les pèrdues ascendeixen a més de 128.000€, segons les dades presentades esta setmana i que posen en dubte les seues afirmacions.

Llorenç Román ja havia informat d’estes previsions posant en evidència la necessitat d’actuar per a frenar la situació. No obstant això, el nostre alcalde ha preferit obrir la veda a confrontacions en comptes d’assumir responsabilitats. Per la nostra banda, veiem més urgent dedicar esforços a prendre mesures respecte dels responsables i el funcionament de l’empresa municipal per assegurar la seua supervivència.

Centrem-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *