La nostra autonomia està doblement discriminada pel govern central. Per una banda, per ser la pitjor finançada, i per altra, per ser el territori que menys inversions rep de tot l’Estat. Som els únics que tenint una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, aportem a les arques de l’Estat com si estiguerem per damunt, és a dir, que sent pobres paguem com a rics. D’esta manera, l’Estat ens condemna a unes contribucions fiscals injustes i desproporcionades que ens aboquen a la inviabilitat econòmica.

A tot açò, se suma el dèficit en inversions al nostre territori què anualment ens imposen els distints governs centrals a través dels Pressupostos Generals de l’Estat. Així, sent la nostra autonomia un 11% de la població de l’estat espanyol, mai rebem un percentatge d’inversions concorde al nombre d’habitants. Els valencians som els últims en inversió per habitant: 200€ menys que la mitjana estatal, 728€ menys que la comunitat millor finançada del règim comú i 2.500€ menys que les de règim foral, Euskadi i Navarra.

Nosltres hem xafat carrer per a exigir al govern central un canvi immediat de finançament autonòmic que solucione la dramàtica insuficiència financera de la nostra autonomia. No podem continuar sent el territori pitjor finançat i el que menys inversions rep de tot l’Estat. A Sant Joan volem un tracte just.

Entra en tractejust.org per a més informació.