Sant Joan contra les violències masclistes

12190891_432763503591617_5921816275701330560_n“Contra totes les violències masclistes”. Aquest és el missatge que hem pogut contemplar des de l’Ajuntament de Sant Joan durant les setmanes dedicades a la lluita per l’eradicació de la violència contra les dones. Una declaració d’intencions amb la qual busquem visibilitzar aquesta problemàtica i aconseguir la seua desaparició.

El 7 de novembre vam viure un moment històric de reivindicació del moviment feminista en la gran marxa contra aquest tipus de violència a Madrid. No obstant això, moltes dones segueixen sent assassinades per qüestió de gènere. Sense anar més lluny, cinc crims masclistes van tenir lloc en menys de 48 h a Logronyo, Oviedo, Llíria i Baena dies després de la gran manifestació. Això demostra la gran bretxa social que encara segueix existint i fa evident que aquest tipus de violència segueix present malgrat les reiterades declaracions contra ella. Les desigualtats que fan vulnerables a les dones són una xacra que cal eliminar posant tots els esforços necessaris, ja que aquesta barbàrie no es combat amb indolència ni complaença, sinó que exigeix acció.

La presència d’aquesta violència és més que preocupant quan es tracta de joves que mantenen un tipus de conductes on les adolescents es converteixen víctimes, reflectint una realitat alarmant. L’educació no està complint la seva comesa i està molt lluny de proporcionar les eines necessàries per conscienciar sobre aquesta realitat des d’edats primerenques, però devem ser conscients que els joves són un sector de la població vulnerable que cal tenir present i on més hi ha que incidir amb valors de cooperació i respecte, dissenyant un pla específic per a la prevenció i eradicació de la violència de gènere.

Moltes dones estan enfrontant soles la violència que s’exerceix sobre elles. És per això que les institucions hem de ser responsables i donar resposta a aquesta problemàtica. Sabem que queda encara molt camí per recórrer, però des de la Regidoria d’Igualtat de Sant Joan pretenem dedicar els esforços necessaris per promoure les accions de prevenció de la violència masclista des de tots els àmbits i, sobretot, dins de les competències municipals, tenint en compte el criteri transversal que tant defensem per sensibilitzar i establir estratègies que permetin treballar per les polítiques de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *