Sergio Agueitos i Julià Álvaro aborden la situació del crematori de Sant Joan

El regidor de Medi Ambient de Compromís per Sant Joan, Sergio Agueitos, i el secretari autonòmic de la Conselleria, Julià Álvaro, han mantingut converses per a tractar la regulació dels riscs de l’activitat del crematori del municipi.

L’objectiu és crear una comissió de treball en la que estiguen representades tant la Corporació Municipal com les Conselleries de Sanitat Universal i d’Agricultura i Medi Ambient. D’aquesta manera, es realitzarà una tasca de coordinació efectiva entre les administracions implicades per a potenciar les actuacions que permeten regular les activitats que generen riscs no assumibles quan estan ubicades en entorns sensibles, com passa a Sant Joan.

Una de les accions fonamentals és conéixer les condicions reals de funcionament de l’activitat per estudiar, en el cas de substàncies contaminants com els furans i les dioxines, l’aplicació de nivells màxims que no es contemplen de forma expressa i directa en la normativa espanyola aplicable aquest cas concrete.

A més, Julià Álvaro es reunirà pròximament amb la Plataforma Anticrematori de Sant Joan per aprofundir en la problemàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *