La formació critica que el Consell d’Administració de l’empresa municipal porta sense reunir-se més de 7 mesos.

Després de l’última Junta General del mes de juny on es va tractar l’aprovació dels comptes anuals de l’entitat, els integrants del Consell de PYCSA no s’han tornat a seure per fer un seguiment i avaluació de la seua gestió, encara que molts han sigut els motius i vàries les vegades que Compromís ha manifestat la necessitat.

Els canvis significatius acordats a la primavera del 2016 per l’òrgan de PYCSA i que assegurava la seua viabilitat no s’han executat totalment ni per part de la gerència ni per part del seu màxim responsable, Jaime Albero. A més, dos dels seus delegats han deixat de ser-ho i encara no s’ha convocat als membres del Consell per a substituir-los.

És per això que des del grup municipal Compromís hem demanat en repetides ocasions la convocatòria de reunions per a fer un seguiment ordinari dels serveis que s’havien posat en marxa, així com una avaluació per detectar possibles deficiències en les prestacions i en la situació laboral dels treballadors i les treballadores, però totes les peticions han sigut ignorades.

Llorenç Román, portaveu de la formació i vocal del Consell, destaca que ‘Compromís sempre ha fet un esforç en aportar mesures i propostes per aconseguir fer viable l’entitat pública i dotar-la de vida econòmica. Hem fet un treball de diàleg en busca de consens amb la resta de delegats per millorar el seu funcionament, però a la vista de la passivitat dels seus responsables i de les previsions econòmiques de PYCSA del 2016, cal demanar responsabilitats’. Compromís sempre ha apostat per l’empresa pública i els seus treballadors, inclús quan la seua supervivència estava en dubte.

El Pla de Viabilitat que es va aprovar tenia com a objectiu fer una reducció de despeses i un increment dels ingressos per evitar pèrdues. S’ha intentat resoldre el bloqueig de totes les maneres possibles, però la falta d’interés dels responsables s’ha convertit en un gran problema i la situació actual arriba a ser desastrosa, obligant-nos a fer públic la paràlisi de l’empresa.

‘El canvi de forces a PYCSA hauria d’haver significat una gestió més transparent, participativa i responsable, però veiem encara dinàmiques molt perjudicials que no garanteixen la bona gestió dels recursos públics’, conclou Llorenç Román.