Algunes de les preguntes que hem fet a l’últim ple.

criticas-vecinalesEl passat 18 de juny es va procedir a la tala d’una vintena de pins del tossal que es troba junt al cementeri de Sant Joan. El motiu esgrimit és laseguretat, donat que hi ha una línia d’alta tensió. Una actuació d’estes característiques, sempre polèmica, s’ha de justificar plenament i s’han de descartar altres alternatives menys agressives amb l’entorn. Per això considerem imprescindible ser extremadament garantista en els procediments previstos i, concretament, voldríem saber:

Quan es va formalitzar per part d’Iberdrola la sol∙licitud per a procedir a la tala dels pins? Amb quina data se li va concedir l’autorització? Quins arguments s’han utilitzat per descartar altres actuacions, com la poda en altura o el soterrament de la línia? En base a quins criteris s’ha procedit a dotar la zona d’una coberta vegetal amb les restes de les rames i fulles dels pins? De cara a l’estiu, no es pot convertit en un combustible altament inflamable que augmenta el risc d’incendi, motiu adduït per a la tala?

Qui s’ha d’encarregar de la neteja de la coberta autovia al voltant de l’escola Rajoletes? Per què no ho fa?

En base a algunes notícies periodístiques, s’ha produït alguna novetat sobre la instal∙lació de la UCAM?

S’ha aplicat finalment alguna sanció a l’empresa del crematori? A què s’espera?

Ratificar­-nos en el prec que hem fet este matí en PYCSA, sobre la necessitat que l’ajuntament de Sant Joan prenga la iniciativa per tal que efectivament es realitze el tractament terciari en la depuració d’aigües de l’EDAR?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *