Compromesos amb els joves

Sant Joan ha començat a treballar en el Programa Integral de Qualificació i Ocupació del Sistema Nacional de Garantia Juvenil (PICE), una iniciativa dirigida a persones entre 16 i 29 anys que busca desenvolupar accions per a millorar les possibilitats d’incorporació al mercat laboral mitjançant l’orientació i la formació dels qui porten com a mínim un mes en atur i tres mesos sense estudis reglats. Sant Joan es converteix, d’aquesta forma, en un dels primers ajuntaments de la província que aposta per aquest programa per a lluitar contra la desocupació dels joves.

El programa sorgeix gràcies als Fons Europeus destinats a la lluita contra la desocupació gestionada a través de les Cambres de comerç, qui s’encarreguen de fer una anàlisi de les necessitats i demandes tant dels joves com de les empreses de les localitats implicades.

La primera toma de contacte té lloc a l’Ajuntament amb una sessió informativa el dimarts dia 19 d’abril, on els interessats podran inscriure’s en el programa de Garantia Juvenil.

La segona es basa en una orientació personalitzada amb entrevistes individuals, on es calibren les capacitats, motivacions i predisposicions dels participants per a un o un altre tipus de treball. La tercera es compon d’un procés formatiu de 120 hores on s’inclouen cursos d’idiomes, habilitats socials i digitals. Aquests continguts s’impartiran en funció dels nivells i les demandes una vegada conegudes les especificitats de cadascun d’ells.

Finalment, es realitzarà un acostament cap a les empreses, que es beneficiaran amb ajudes de 1.500 amb la finalitat de contractar a jornada completa un mínim de sis mesos. Així mateix, per als joves que decidisquen llançar-se com a emprenedors les ajudes són de 1.800 euros.

Alba Lledó, com a responsable de joventut, incideix que cal vetlar pels interessos dels joves i dedicar els nostres esforços a impulsar el desenvolupament personal i professional del jovent. Per açò, apostar per aquest tipus de programes de formació directa a l’ocupació i d’activació al mercat laboral és fonamental.

12963435_489761844542062_1074125352830385870_n-2

Més informació en empleoygarantiajuvenil.es/jóvenes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *