Aquesta setmana hem conegut la notícia sobre la revocació de l’arxiu de la querella contra els regidors que van votar a favor del tancament cautelar del crematori en gener de 2015. La causa, que el Jutjat d’Institució 8 d’Alacant va resoldre en desembre de l’any passat, torna als jutjats degut a que l’empresa ASV Funeser SLU va recórrer a l’Audiència Provincial per reobrir-la i determinar si va haver prevaricació en la decisió presa per part dels polítics.

Davant d’aquesta situació, l’executiva de Compromís de Sant Joan manifesta el següent:

• Que la decisió del tancament va ser absolutament legítima no només des del punt de vista polític, sinó també des del punt de vista legal, ja que el posicionament era ajustat a dret, tal i com es pot comprovar en els informes de legalitat dels serveis jurídics municipals.

• Recordem que l’acord del plenari es basa en un informe desfavorable de la Conselleria de Sanitat que té com a conseqüència l’obertura d’un procediment sancionador contra l’activitat de crematori al considerar que “l’empresa devia implementar mesures correctores” per tal d’evitar efectes subcrònics i risc de càncer.

• Considerem il·legítim que l’empresa propietària del crematori vulga posar en dubte l’honorabilitat, el criteri polític i el respecte a la legalitat dels ex regidors de Compromís, Albert Caturla i Francesc Xavier Sala, aspectes que sobradament han estat demostrats al llarg del seu pas pel consistori.