El candidat a l’Alcaldia de Sant Joan i portaveu adjunt del grup municipal de Compromís, Sergio Agueitos, ha presentat una moció en defensa de la Llei LGTBI que ara el govern de Pedro Sánchez ha paralitzat per “discrepàncies”.

La llei d’Igualtat de les persones LGTBI és reconeguda com la més avançada de l’Estat, consensuada amb el món associatiu i activista LGTBI i que va ser aprovada a les Corts Valencianes en novembre de 2018 amb tots els vots a favor a excepció del PP. Una norma necessària i justa que prohibix les teràpies d’aversió per a modificar l’orientació sexual de les persones LGTBI i inclou a les persones intersexuals o amb diversitat en el seu desenvolupament sexual.

No obstant això, el govern socialista ha decidit convocar una comissió bilateral per a avaluar els aspectes de la norma que considera que s’extralimita de la competència autonòmica. Concretament, questiona els articles 26 i 60 que tracten de l’obligatorietat de les empreses a respectar la igualtat de tracte, de condicions i d’oportunitats del col·lectiu LGTBI (art. 26) i les sancions cap a qui realitze pràctiques discriminatòries a l’àmbit laboral o teràpies d’aversió (art. 60), dos qüestions que resulten fonamentals per tal d’avançar en la lluita contra les violències i discriminacions que patix històricament el col·lectiu LGTBI.

Per esta raó, Compromís per Sant Joan ha presentat una moció al plenari de març per a manifestar el rebuig del recurs de la Llei LGTBI davant el Tribunal Constitucional, així com instar al govern central a alçar la petició de la comissió bilateral que atempta contra una de les mesures més revolucionàries en relació als drets, la seguretat, el respecte i la dignitat de les persones LGTBI.

“Esta llei que el govern ha recorregut sanciona a la gent que es dedica a defraudar i culpabilitzar al col·lectiu LGTBI per la seua identitat. Des de Compromís no podem permetre que es pose en perill una llei amb la qual protegim les persones i la seua salut, i és per això que reclamem al PSOE que faça un pas enrere en defensa d’una societat valenciana igualitària i diversa”.