L’hora del planeta

El 19 de març se celebra l’Hora del Planeta, una cita que en 10 anys ha passat de ser una xicoteta celebració a Sidney al major esdeveniment mundial en defensa del medi ambient.

Sant Joan s’uneix a la llista de municipis alacantins –com Benidorm, Oriola o Novelda- adherits a l’Hora del Planeta, un esdeveniment que no s’hauria convertit en la major campanya de lluita contra el canvi climàtic sense la col·laboració de ciutats, ajuntaments i persones. És per açò que Sant Joan vol mostrar el seu suport apagant les llums dels edificis més representatius com la Casa de Cultura, la Biblioteca o l’Ajuntament, el pròxim 19 de març de 20,30 a 21,30 hores.

Tal com explica el Fons Mundial per la Naturalesa (WWF), les institucions es converteixen en autèntics vectors de canvi que ajuden a aconseguir que la lluita contra el canvi climàtic siga una realitat.

Aquest acte és símbol d’un esforç constant per a construir un futur sostenible en defensa del medi ambient. És per açò que Sant Joan, que des de la Regidoria de Medi ambient treballa sota la campanya “+Sostenible, +Sant Joan” en la lluita per la reducció d’emissions contaminants, s’adhereix a aquesta iniciativa que té com a lema “Ara és el moment, canvia pel clima”, que el seu objectiu és treballar per no superar els 2ºC d’augment de la temperatura i aconseguir un món 100% renovable.

L’Hora del Planeta és una campanya de WWF que va començar en 2007 a Sidney, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic. Deu anys després, s’ha convertit en la major campanya de mobilització ambiental de la història, on més de 7.000 ciutats a tot el món s’han sumat en edicions anteriors. Una expressió multitudinària del sentir de milions de persones que estan demanant la implicació compromesa de tots enfront del canvi climàtic, la major amenaça ambiental a la qual ens enfrontem.

Sergio Agueitos, el nostre company de Medi ambient, anima a tots a sumar-se a aquest esdeveniment a través del portal horadelplaneta.es/ciudadanos i, sobretot, a participar mitjançant l’apagat de les llums de domicilis i comerços durant una hora com a gest per la lluita contra aquesta problemàtica.

2016-03 HORA DEL PLANETA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *