Compromís reprova les declaracions del popular Óscar Bermán

Tots els mitjans s’han fet eco els últims dies dels insults que l’edil popular de Palafolls (Barcelona) llançava a l’alcaldessa de Barcelona, de la qual es deia que “en una societat seria i sana hauria d’estar netejant sòls” definint-la alhora com una “descerebrada plena d’odi i de fòbies salvatges”.

Aquestes declaracions masclistes són molt recurrents entre els responsables públics del Partit Popular que posen en evidencia, una vegada més, que el partit es troba representat per dirigents que no responen a les sensibilitats de la nostra societat. Dirigents que amaguen baix les institucions democràtiques actituds en contra de la igualtat i la llibertat de les dones. Doncs, el que s’ha expressat és la negació de les dones a ocupar llocs de poder al·ludint que haurien d’estar al lloc que els correspon: netejant el sòl. Manifestacions a parer nostre inacceptables per a qualsevol demòcrata. A més a més, l’edil popular en les últimes declaracions es reafirma al·legant que “és hora que el meu partit es plante com jo i diga que fins ací hem arribat” rebutjant així rectificar públicament.

Degut a la presió social, la direcció del PP ha reaccionat i ha acordat expedientar al regidor després que es negara a rectificar públicament. Però, no obstant això, Bermán ha postulat propostes controvertides, com demanar que es derogue la Llei contra la Violència de Gènere, dient que la majoria de denúncies per maltracte són “falses”, per no entrar en la seua defensa pública del franquisme i la promoció de la participació d’una germandat de legionaris en Setmana Santa en Palafolls, en contra de la prohibició municipal.

Des de Compromís hem manifestat aquesta repulsa en una moció -que ha sigut aprobada en la última sessió plenària per unanimitat- perquè no podem consentir aquest tipus de declaracions. És per això que hem demanat que el Partit Popular es plante i diga NO a aquesta classe d’actituds i afirmacions dels càrrecs públics perquè donen exemple i siguen referents socials i institucionals en la lluita contra el masclisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *