El carro davant dels cavalls

El programa del Partit Popular de Sant Joan era com una carta als Reis, una carta escrita per uns suposats xiquets rics i capritxosos que esperen vore satisfets fins l’últim dels seus desitjos.

En la recta final del mandat, després dUCAMe tres pressupostos i el quart esperant a qui paga la seu de la UCAM, el balanç no pot ser més decebedor per a aquells que es van creure que un dia arribarien al nostre poble carros plens d’or, encens i mirra de la mà del PP.

El cas de la UCAM és paradigmàtic de la mala gestió, de la tossuderia ideològica i de la falta de respecte a l’electorat.

La mala gestió

La residència de Temps Lliure és un bé que la Generalitat va obtenir-hi per transferència de l’Estat sense cap cost. L’ajuntament, en canvi, l’ha comprat a la Generalitat per 4.537.345 € per un procediment de pagament aplaçat amb la intenció de regalar-lo a la UCAM. El pressupost de 2015 del nostre ajuntament no s’aprova, tot i que el PP té majoria absoluta, perquè encara no saben què faran amb este deute que és inassumible per l’ajuntament, ara diuen que la UCAM l’adquirirà de forma directa a la Generalitat. La cosa és més que dubtosa, seria forçar la llei de patrimoni que al seu article 116.4 ordena que l’adquisició s’ha de fer per concurs públic llevat de casos excepcionals. En qualsevol cas, esta operació rocambolesca pot tenir i té conseqüències nefastes per al nostre municipi. En primer lloc les derivades de no aprovar el pressupost del 2015, però també les que s’arrepleguen a les estipulacions per a la resolució del contracte de compravenda que podrien obligar a l’ajuntament a deixar la residència en les mateixes condicions que la va rebre, a més dels interessos perduts per l’aval de 1.134.336 €.

La tossuderia ideològica

Tossuderia ideològica és regalar patrimoni a empreses privades a canvi de no se sap què. Considerar la sanitat i l’educació com una oportunitat de negoci pot ser lícit des del punt de vista de l’empresa, però les administracions públiques s’han d’abstenir d’afavorir uns sobre d’altres i han de vetlar per la rendibilitat social de les seues inversions. Es reclamen lliberals, però posen les administracions públiques al servei dels seus amics ideològics.

La falta de respecte a l’electorat

El programa electoral del PP en l’apartat d’educació prometia la construcció de la quarta escola, la reforma integral de l’IES García Berlanga, la creació d’una escola infantil municipal, la gratuïtat dels llibres de text, un infermer per escola,…, però no deia res de dedicar la major inversió de tot el mandat a comprar la seu d’una universitat. No han acomplit ni una de les seues propostes estrella en matèria d’educació, però no han tingut empatx en omplir un carro d’or per a portar-li els reis al Sr. Mendoza.

Llàstima que hagen posat el carro davant dels cavalls.

Albert Caturla és regidor de Bloc-Compromís a Sant Joan d’Alacant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *