Sant Joan ha gaudit este cap de setmana d’un espectacle de jazz i poesia en l’acte organitzat per la Regidoria d’Igualtat de Sant Joan en commemoració pel Dia Internacional de la Dona.

La Regidoria d’Igualtat ha commemorat el 8 de març amb un acte presentat per la santjoanera Verónica Mira. A més de donar la benvinguda, ella va ser l’encarregada de donar pas a Kontxi Lorente, Letícia Marrades i Kay Day, un trio que va portar un exercici artístic basat en una mescla de música jazz i poesia anomenat “Café de fel”, un projecte sensible alhora que enèrgic en el qual els poemes i les cançons ens van introduir en un univers protagonitzat pel paper de la dona en la història del jazz. L’actuació va delectar als i les assistents amb el seu talent, delicadesa i el seu caràcter feminista.

El moment més emotiu de la cerimònia va ser quan Guillermina Revolta i Josefina Bueno van pujar a arreplegar el reconeixement que els va dedicar la regidora d’Igualtat Alba Lledó, per exercir les seues professions promovent una sèrie de valors basats en la igualtat i el respecte, concordes amb una societat exigent que reclama un tracte igualitari entre homes i dones.

Guillermina, a més de ser professora a l’IES Lloixa, és component de l’aula de Debat Feminista de la Universitat d’Alacant i sòcia fundadora de l’Associació per al Museu dels Fets i Drets de les Dones, gran impulsora de tallers contra la violència de gènere i diverses ponències amb perspectiva de gènere.

Per la seua banda, Josefina Bueno ha sigut professora de Filologia Francesa en la Universitat d’Alacant i ara és Directora General d’Universitat, Recerca i Ciència de la Conselleria d’Educació. Ha treballat en el discurs de les dones musulmanes a França i actualment també és avaluadora en projectes de gènere per la Unitat de Dona i Ciència.

Ambdues es van sentir molt agraïdes i van dedicar el premi a totes les persones que fan possible que elles estiguen involucrades en un moviment col·lectiu que cerca acabar amb aquells aspectes que fan que encara hàgem de suportar la discriminació per motius de gènere.

Alba Lledó, va dedicar unes paraules insistint en la importància de seguir visibilitzant la lluita per una societat més justa, tolerant i igualitària, així com denunciar la violència de gènere i l’exclusió pel fet de ser dona.

L’acte posava fi a una setmana de tallers, xarrades i actes centrats en incidir que la responsabilitat d’acabar amb les desigualtats la tenim tots i totes cadascun dels dies de l’any.