XXIV Edició Premi 9 d’octubre

Compromís per Sant Joan celebra un any més el lliurament del Premi 9 d’octubre. En esta nova edició, el col·lectiu vol commemorar a l’arquitecte Màrius Bevià per tota una vida professional dedicada a la restauració del patrimoni històric i arquitectònic del país valencià.

El guardonat de la vint-i-quatrena edició destaca pel seu treball en la rehabilitació i conservació a l’illa de Tabarca, a l’església parroquial de Sant Joan, a l’ermita de Sant Roc de Benimagrell o al monestir de la Santa Faç. A la ciutat d’Alacant, Bevià ha tingut un paper fonamental en la restauració d’edificacions històriques com catedrals, monestirs i, sobretot, al castell de Santa Bàrbara. Altres actuacions destacables són els projecte de restauració de la Torre de la Illeta de El Campello així com de les nombroses torres defensives de l’horta d’Alacant.

D’especial rellevància són les diferents intervencions que Bevià va realitzar als castells de Castalla i Villena, sense oblidar-nos altres mostres de la seua tasca en municipis com Oriola, Alcoi, Elx, Mutxamel o Sant Vicent del Raspeig. Per últim, el guardonat també és autor de nombroses obres i publicacions on ha anat compartint al llarg dels anys el seu coneixement del patrimoni amb tots nosaltres.

El Premi 9 d’octubre és un acte que se celebra des de fa 24 anys amb l’objectiu de reconéixer la tasca cívica o professional de persones que han treballat per la conservació i difusió de la cultura del poble valencià i, sobretot, per la seua vertebració social en qualsevol àmbit de la nostra societat. Enguany, Màrius Bevià se suma a la llista de premiats on ja es troba Daniel Climent, Josep Ponsoda, Isidre Buades, l’Associació Cultural Lloixa, Ràdio-Club Sant Joan-Mutxamel, la SM “La Paz”, l’associació Ames de Casa, Isabel Abril o el Club de Pilota Benimagrell, entre molts altres.

L’esdeveniment tindrà lloc este diumenge 21 d’octubre a les 12:30h al Centre municipal de majors de Sant Joan en un acte públic i obert a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *