Compromís recolza l’oferiment de Sant Joan com a ciutat refugi

Quan milers de famílies fugen a causa d’un conflicte bèl·lic evidencia la falta d’implicació de les institucions internacionals, provocant una crisi que ha de solucionar-se amb respostes urgents per oferir la protecció i seguretat que ara les víctimes necessiten. La passivitat i la falta de responsabilitat política de la comunitat internacional des de l’inici d’aquesta situació ha agreujat una realitat dramàtica i ha fet que moltes ciutats prenguen la decisió de promoure accions per a facilitar l’acollida de refugiats, així com proporcionar l’auxili que es puga oferir per pal·liar aquesta tragèdia.

Sant Joan d’Alacant és un dels municipis que vol solidaritzar-se i adherir-se a la xarxa de “ciutats-refugi” per implantar un programa d’allotjament i atenció a través dels serveis municipals. La predisposició ciutadana és vital perquè aquestes persones reben el suport necessari per a la seua integració. Per tant, la proposta inclou la confecció d’un llistat per tal que s’hi inscriguen els veïns i veïnes de la localitat que desitgen i puguen acollir persones refugiades, a més d’empreses del municipi que vulguen col·laborar en aquesta iniciativa. A més, es valoraran les instal·lacions públiques que puguen ser d’utilitat de manera provisional. La proposta es presentarà en el ple i, una vegada aprovada, es començarà a treballar per dotar una partida a través d’una modificació de crèdit amb recursos que vendrien d’atencions protocol·làries.

Compromís per Sant Joan defensa i afavoreix l’aportació del municipi amb els seus propis recursos, perquè és una responsabilitat de tots i totes donar una solució a un conflicte que ha esdevingut en un problema internacional. L’aposta per les persones i pel dret a tindre una vida digna és una qüestió primordial i formen part fonamental del nucli de les nostres polítiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *