He estat 24 hores sense connexió de xarxa per un problema en les línies i porte 40 dies sense telèfon mòbil perquè la companyia que em dóna servei em va vendre un telèfon defectuós, potser per això m’ha colpit encara més la repercussió mediàtica que ha tingut un desafortunat post al Facebook de César Vilar, regidor d’EU, contra David Bisbal. El PP de Sant Joan ha demanat la dimissió del regidor.
caturlaInternet ha convertit les nostres vides en una plaça pública i, encara que un compte personal a una xarxa social no és una nota de premsa d’un partit, les repercussions poden ser iguals o majors.
Evidentment la metralleta no és un instrument, encara que metafòric, per ajustar comptes ni amb cantants ni amb veïns que no et deixen fer la migdiada, però per la repercussió mediàtica que ha tingut el post semblava que la metralleta era real i que l’ídol de la cançó estigués criant malves.
EU, l’organització a qui representa el regidor, és la perjudicada i qui ha de demanar les responsabilitats que estime convenients, també és evident que qualsevol persona o organització té dret a pronunciar-se sobre el tema.
El que em resulta curiós és la rapidíssima reacció del PP de Sant Joan demanant la dimissió. En els casos que afecten a polítics del PP, delictes molt greus, prefereixen que parlen els jutges mentre ells callen o fam palmes animant al col·lega de partit. Qui no veu la biga en el seu ull, no hauria de ser tan primmirat amb les palles d’altres. Sense anar més lluny, el PP de Sant Joan ha prohibit a Àlvaro, entrenador d’un equip amateur de Futbol 7, accedir a la pista amb cadira de rodes, diuen que per preservar la gespa artificial, altres entenem que és una claríssima discriminació contra una persona amb mobilitat reduïda. Són molt primmirats amb la gespa i no tenen empatx en gastar-se 150.000 euros refent una plaça que està en bones condicions o regalar 7.000.000 d’euros a una empresa privada. Haurien de dimitir.
Està bé que demanen dimissions perquè algú utilitze terminologia bel·licista en Facebook, però no s’entén que facen palmes a l’expresident que ens va ficar en una guerra real, que toleren les NNGG del PP vestides de nazis o que callen davant de trames corruptes que afecten a bona part del seu partit. Haurien de dimitir.
Demà tenim un ple municipal extraordinari per aprovar un pla Econòmic-Financer perquè el PP de Sant Joan ha creat un dèficit pressupostari en 2013 que posa en perill la viabilitat econòmica d’alguns serveis que ofereix el nostre ajuntament, els projectes ideològics del PP amb una forta inversió obligaran a futurs ajuntaments a augmentar encara més els impostos i el deute municipal. Haurien de dimitir.
Quan pague la factura de la llum o la del telèfon pense que les grans empreses tenen patent de cors perquè els polítics que haurien de controlar-les són en molts casos els defensors dels seus interessos. Per això, també haurien de dimitir.
Que dimitisca: primer el PP.

Albert Caturla, regidor Bloc-Compromís a l’ajuntament de Sant Joan.