Igualtat llança una campanya contra les agressions sexistes en festes

No més agressions sexistes. Amb este lema la Regidoria d’Igualtat, en col·laboració amb l’àrea de Festes, ha engegat una campanya d’actuació a les festes majors de Sant Joan, amb la finalitat de promoure actituds i comportaments basats en el respecte i la igualtat, i sensibilitzar als nostres festers i festeres en la prevenció de tals agressions.

La campanya sorgix com a resposta a les greus situacions que en molts municipis es viuen en èpoques festives, ja que l’oci, la distensió i l’esplai que generen servixen moltes vegades d’excusa perquè les dones no siguen respectades i es vegen intimidades i tractades com a objectes sexuals.

Durant les festes, Igualtat habilitarà un espai d’informació denominat “Punt lila” en la mascletà de la plaça de L’Ordana del 13 al 16 de setembre, on es donarà informació en matèria de prevenció de violència masclista mitjançant guies i altres recursos materials. També atendran i actuaran, si es presenta el cas, davant este tipus de situacions en col·laboració de les forces de seguretat.

Esta campanya compta amb més d’una dotzena de voluntaris i voluntàries que col·laboraran per a fer que les nostres festes estiguen lliures d’actituds masclistes i per a promoure actituds de respecte i igualtat.

Per a dur-la a terme, les persones inscrites han assistit a una jornada de formació capitanejada per l’edil Alba Lledó i l’Agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Joan, on van donar les claus per a conéixer els conceptes bàsics sobre la violència masclista i com actuar abans qualsevol tipus d’agressió. Un exercici per a trencar estereotips sobre el masclisme i conéixer l’arrelades que estan en la nostra societat certes actituds que, en moltes ocasions, són difícils de detectar i que atempten contra la dignitat de la dona.

Amb l’inici de les festes, es repartirà informació i cartells per les penyes perquè tots i totes ens sensibilitzem en esta causa i puguem oferir el suport necessari perquè les dones i els homes visquen les festes en igualtat i en llibertat. A més, el voluntariat es dividirà en grups de quatre per a poder estar cada dia en el “Punt Lila”.

Un altre dels elements de la campanya és oferir un entreteniment diferent del que dicten les modes, amb un llistat musical que inclou tot tipus de gèneres per a gaudir i ballar al ritme de cançons lliures de lletres masclistes. Així mateix, des de l’Ajuntament s’ha elaborat un manifest que posa en relleu la col·laboració de tota la ciutadania per a fomentar actituds respectuoses i eradicar este tipus de violències.

La responsable d’Igualtat incidix en la necessitat d’engegar xicotetes accions com esta que donen suport i servisquen com a punt de referència a qualsevol persona que se senta intimidada en l’ambient festiu, ja que no és necessari un atac físic per a detectar una agressió. La violència es presenta de moltes maneres (de forma psicològica, simbòlica, verbal o física, entre altres), algo que tristement s’ha normalitzat i que fa que siga més complex que s’identifique una agressió.

La violència masclista no seguix cap patró i ha estat sempre present en la nostra societat, per la qual cosa hem de posar el focus en este assumpte per a condemnar qualsevol tipus d’expressió masclista i conscienciar a la població que no hi ha excusa per a menysprear a ningú per qüestió de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *