Energia 100% renovable

Gràcies a la nova adjudicació que la Regidoria d’Energia i Aigua ha dut a terme, Sant Joan fa un pas important en matèria de sostenibilitat. El subministrament elèctric de l’enllumenat públic i les dependències municipals de Sant Joan passarà a ser d’origen 100% renovable a partir de l’1 de març.

La nova subministradora, Aura Energia, és una companyia dedicada a la comercialització d’electricitat d’origen renovable que compta amb el certificat emés per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que assegura que el 100% de l’energia és neta amb 0% emissions de CO2 i 0% de residus radioactius.

Este fet se suma l’estalvi que en últim any s’ha aconseguit a través de les actuacions destinades a reduir l’impacte econòmic i mediambiental de la despesa d’electricitat. El canvi de sistemes d’il·luminació dels edificis públics ha suposat en 2016 un estalvi energètic de 126.349,53 KWh reduint les emissions de CO2 en 48.644,57 kg, la qual cosa es tradueix en un estalvi econòmic de 23.533,86 €.

El regidor de l’àrea, Sergio Agueitos, ha expressat la necessitat d’apostar per energies no contaminants que no solament suposen un estalvi econòmic, -127.000 € amb el nou plec- sinó que van encaminades cap a un model energètic sostenible que no atempta contra el medi ambient i que repercuteix directament en el benestar de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *