Cotino, Ortiz i el programa electoral del PP de Sant Joan d’Alacant

El programa que el PP de Sant Joan va presentar a les últimes eleccions locals va ser excepcional. Cap partit (amb un mínim de coneixement de la realitat, prudència política o amb certa experiència de gestió) s’haguera atrevit a prometre la quantitat i qualitat d’intervencions que el PP de Sant Joan tenia la intenció d’executar en quatre anys.

La llista d’incompliments seria quasi tan llarga com el mateix programa: la quarta escola, l’escola infantil municipal, els llibres de text gratuïts, la construcció del nou centre de Salut…

residenciasantjoanielmar1

És cert que han fet coses que no havien promés: pagar quatre milions i mig per la Residència de Temps Lliure per regalar-la a la UCAM (al programa deien que la Generalitat la cediria a l’Ajuntament per obrir una residència que crearia 50 llocs de treball); també s’han fet coses que asseguraven que no es farien, el Crematori sense anar més lluny.

Excepcionalment, i per desgràcia, han complit coses del seu programa; el Museu de la Setmana Santa és un bon exemple de falta de criteri a l’hora de prioritzar les necessitats en temps de crisi.

Però una de les propostes estrella del programa, de la que encara no hem tingut notícia, és la que es presentava com a “Ciudad residencial Sant Joan y el mar”. Una zona sanitària-geriàtrica de 18.000 m2, tres-cents apartaments assistits per a dependents amb infinitat de serveis sobre 24.000 m2, dos-cents cinquanta xalets tutelats independents amb serveis sobre una superfície de 28.000 m2,…, i la promesa de tres-cents llocs de treball. Qui estava darrere? D’on eixiria el terreny? Què ha passat amb el projecte?

Que el PP del País Valencià fa olor a podrit és una certesa per a molts ciutadans, però que siguen els mateixos empresaris que s’atrevisquen a denunciar-ho és una novetat. La patronal de la Dependencia de la Comunidad Valenciana, basant-se en les gravacions festes per la policia d’una conversa entre Juan Cotino i Enrique Ortiz, confirma les sospites que tenien del tracte de favor de la Generalitat a les grans empreses del sector. En la conversa Cotino (president de les Corts, estrella del programa Salvados i inquisidor de diputades díscoles) es compromet a parlar amb Francisco Camps per afavorir les empreses del sector propietat del seu nebot que després van passar a Enrique Ortiz.

El PP de Sant Joan hauria d’explicar amb claredat meridiana la seua proposta electoral “Ciudad residencial Sant Joan y el mar” perquè el modus operandi de la trama corrupta que es denuncia encaixa com anell al dit amb la proposta santjoanera. Quan? Com? Per què? Sobre quins terrenys? Com es pensava finançar?… Però sobretot, a proposta de qui s’inclou el projecte en el programa?

Algunes respostes arriben tard, però són precises.

Albert Caturla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *