La XXIV Edició del PREMI 9 D’OCTUBRE guardona a Màrius Bevià

Compromís per Sant Joan ha gaudit d’un dia envoltat d’amigues i amics per a celebrar la XXIV Edició del PREMI 9 D’OCTUBRE, un esdeveniment protagonitzat per l’experiència, el treball i la saviesa de Màrius Bevià que ha sigut guardonat per la seua tasca en la conservació i rehabilitació del patrimoni històric i arquitectònic de la nostra terra.

Els regidors Alba Lledó i Sergio Agueitos van conduir la cerimònia on el valor a la cultura, la diversitat, la igualtat, la llengua i el patrimoni van estar presents en tot moment. Llorenç Román va donar la benvinguda reivindicant el paper de la coalició al consistori santjoaner i Albert Catula va tancar l’acte amb un discurs crític i constructiu sobre la nostra tasca en la societat actual. Per la seua bada, Joanra Gomis va donar pas al guardonat que, molt agraït, va obsequiar-nos amb una exposició sobre les seues investigacions de “les armes reials a l’escut d’Alacant”.

El guardonat de la vint-i-quatrena edició destaca pel seu treball en la rehabilitació i conservació a l’illa de Tabarca, a l’església parroquial de Sant Joan, a l’ermita de Sant Roc de Benimagrell o al monestir de la Santa Faç. A la ciutat d’Alacant, Bevià ha tingut un paper fonamental en la restauració d’edificacions històriques com catedrals, monestirs i, sobretot, al castell de Santa Bàrbara. Altres actuacions destacables són els projecte de restauració de la Torre de la Illeta de El Campello així com de les nombroses torres defensives de l’horta d’Alacant.

D’especial rellevància són les diferents intervencions que Bevià va realitzar als castells de Castalla i Villena, sense oblidar-nos altres mostres de la seua tasca en municipis com Oriola, Alcoi, Elx, Mutxamel o Sant Vicent del Raspeig. Per últim, el guardonat també és autor de nombroses obres i publicacions on ha anat compartint al llarg dels anys el seu coneixement del patrimoni amb tots nosaltres.

Màrius Bevià se suma a la llista de premiats on ja es troben Daniel Climent, Josep Ponsoda, Isidre Buades, l’Associació Cultural Lloixa, Ràdio-Club Sant Joan-Mutxamel, la SM “La Paz”, l’associació Ames de Casa, Isabel Abril o el Club de Pilota Benimagrell, entre molts altres. El PREMI 9 D’OCTUBRE és un acte que se celebra des de fa 24 anys amb l’objectiu de reconéixer la tasca cívica o professional de persones que han treballat per la conservació i difusió de la cultura del poble valencià i, sobretot, per la seua vertebració social en qualsevol àmbit de la nostra societat.

🎉 Moltíssimes gràcies per acompanyar-nos un any més en la celebració del PREMI 9 D'OCTUBRE de Compromís per Sant Joan…

Posted by Compromís per Sant Joan on Tuesday, 23 October 2018

2 thoughts on “La XXIV Edició del PREMI 9 D’OCTUBRE guardona a Màrius Bevià

  1. Enhorabona per l’encert en atorgar el premi a Màrius Bevià.
    Els parlaments van estar molt bé, així com la intervenció del mateix Màrius: ¡de categoria!
    La única cosa discordant era l’estètica “Ciudadanos”, amb els globets de color taronja i sense que les senyeres estigueren presents com caldria.
    Vos enviaré les gravacions que vaig fer dels parlaments, per si voleu penjar-les en youtube i fer-ne la connexió en aquesta pàgina web.
    Crec que paga la pena sentir-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *