Compromís Sant Joan s’ha reunit amb l’Associació de veïns i veïnes de Fabraquer amb la intenció de conéixer de primera mà les seues necessitats i debatre quines poden ser les possibles solucions a les problemàtiques que pateixen des de fa anys. El veïnat demana també una major consideració per part de l’administració pública a les seues peticions i denuncia la falta de sensibilitat a l’hora de gestionar les deficiències de la zona.

La partida de Fabraquer necessita una sèrie de millores dels serveis públics i per això els seus habitants han compartit amb el regidor Xavier Sala i els candidats a les properes eleccions, Joan Ramon Gomis i Velia Planelles, una sèrie de propostes per a poder gaudir d’uns mínims que eviten l’aïllament, la degradació i que garantisquen l’accessibilitat i la mobilitat dels seus veïns i veïnes.

Pel que fa a l’accessibilitat, s’ha convertit en el principal problema que pateix Fabraquer, sobretot als camins històrics del de Marco o Quatre camins, que s’han transformat en vies d’accés de tota classe de vehicles per anar a Sant Joan, la platja o a l’àrea comercial. Una situació que genera un trànsit intens i que posa en perill als ciclistes i vianants, que no poden desplaçar-se de manera segura a causa de la falta de voreres o un espai delimitat per a ells.

És per això que l’associació considera que cal evitar que el camí de Marco siga una carretera de pas i assenyalar el límit de velocitat a 20 km/h, prohibir el pas de camions de més de 2,5 tones o de vehicles amb una amplada superior a la indicada. També és necessari una correcta senyalització del camí per a garantir la seguretat dels vianants i ciclistes i la senyalització de les zones residencials on està prohibit l’ús d’advertències acústiques, excepte en cas d’evitar accidents.

El veïnat reclama una millora en les connexions amb el centre de Sant Joan amb un sistema de transport públic que facilite el desplaçament a persones amb mobilitat reduïda o persones majors, entre altres. També demanen la creació de carrils bici continus i que permeten un accés segur des de la partida de Fabraquer al centre del poble.

D’altra banda, altre dels principals problemes és la falta de punts verds de reciclatge i compostatge. Fabraquer necessita un servei de recollida de residus que no siga deficitari i que complisca la seua funció de recollida selectiva. També necessita que s’estudie com afecta la nova ordenança de guals que obliga a pagar una taxa a propietaris que no tenen vorera ni serveis  urbanístics mínims.

Però les propostes van més enllà i l’associació també proposa la creació d’un corredor verd que arribe fins al riu Sec (Montnegre) amb l’objectiu de crear una ruta mediambiental agradable per caminar aprofitant la via pecuària reconeguda en el PGOU que servisca per a protegir l’entorn i fomentar el seu ús.

Així mateix, l’associació desitja tenir reunions periòdiques amb els responsables d’urbanisme de l’Ajuntament per a fer un seguiment de les millores i que posen a disposició dels veïns i veïnes la informació dels plans urbanístics que afecten la zona i a les seues propietats. Des de l’organització esperen que el consistori atenga les seues demandes que són indispensables per a la millora de la qualitat de vida de la zona.

Per  últim,  des de l’associació estan disposats a col·laborar amb els partits polítics per trobar solucions efectives a tots aquests problemes. De la mateixa manera, demanen una comunicació real, efectiva i transparent amb l’administració pública. Moltes persones de la partida han presentat sol·licituds per registre i no han rebut cap resposta. Una opacitat que, des de Compromís, troben inadmissible.